Dieren met een centraal zenuwstelsel. ofwel amfibieën, reptielen en zoogdieren

Amerikaanse marmot

Hoary Marmot (Marmota caligata), verwant aan de europese soort maar is veel "hariger" en groter (c.a. twee maal in lengte)

Muurhagedis

Toch gewoon een muurhagedis (Podarcis muralis). Het betreft hier een mannetje, die rond de paartijd blauwe schubben krijgt aan de flanken. Verder is dit exemplaar erg licht en heeft een mooie net teking over zich.

noord-west Iberische hagedis

Een mannetje, die groen worden in de paartijd van de noord-west iberische hagedis (Podarcis bocagei) zonnend op een rots. Vroeger werd deze "gewoon" als ondersoort van de muurhagdissen gerekend

wangzak eekhoorn

Wangzak eekhoorn, wat goed te zien is aan de gevulde wangen van dit exemplaar, of chipmunk.

Kariboe in de herfst

Vier Kariboes (Rangifer tarandus) in de herfst tundra van Denali. Kariboe leven in Amerika en zijn niet gedomestiseerd zoals de Europese stam. Kariboe zijn ook anders gekleurd en zijn groter.

Kikker portret

Soms blijven kikkers wat langer zitten

Walrus portret

Aan de Beringzee komen op sommige plekken duizenden mannetjes walrussen samen om te gaan luieren. Deze geportreteerd vanaf een duin.

Walrussen

Een enorme groep walrussen (c.a. 3000) die vanuit de Beringzee hier komen uitrusten. Dit zijn allleen maar mannetjes. De uit zee komende walrussen ( Odobenus rosmarus) zijn bleek van kleur door het koude water (het bloed trekt zich uit de huid). De walrussen aan land zijn al doorgewarmd en zijn roze-bruin van kleur.

Wie ben jij

In de duinen van de Beringzee ging ik op een gegeven terug naar mijn tent om wat op te halen. Ik zat daar even rustig toen ik bezoek kreeg van deze vos. Deze naderde tot enkele meters om polshoogte te nemen wat voor aliën dit was. Hier snuffelt hij/zij even aan de griond om de geur te linken aan mijn verschijning.