vogels

Zomer drukte

Fuut met jongen. De jongen zijn al wat groter en zitten niet voordurend op de rug van pa of ma maar hebben nog wel hun juvenile pyama aan. Zeg maar pubers, extra druk dus.

vogeleiland

In de dollard, of eiegenlijk achter de dijk van de dollard. Met z'n allen. lekker kleumen, althans ik wel. Allemaal typische wadvogels bij elkaar: kluut, bergeend, kokmeeuw en natuurlijk de lepelaar.

Bergeenden

Een koppeltje Bergeenden (Tadorna tadorna)

Klunzige meeuw

Boven een kolonie grote sterns (Thalasseus sandvicensis) probeerd een kokmeeuw te landen. De meeuw ziet er toch maar van af met al die snavels als dolken naar je gericht

Kluten nest

Deze kluten (Recurvirostra avosetta) drentelen wat om elkaar heen bij het nest. tijd om het broeden over te nemen van de ander.

Noordse stormvogel

Deze albatros van het noorden vindt je alleen op zee, echter niet in de broedtijd. Dan zoekt hij en zij Noordse stromvogel (Fulmarus glacialis), een inham op een klif op om eieren te leggen en deze uit te broeden. Van een nest kan je nauwelijks spreken.

Visdiefjes liefde

Twee visdiefjes (Sterna hirundo) in hun balts. het mannetje staat op het punt een viasje kado te doen...

Grouse

Een mannelijk sneeuwhoen ( Lagopus mutus) tussen de wollegras in Spitsbergen

kleine alk

Een groep kleine alken (Alle alle) op een klif nabij longyearbyen (hooftstad van Spistbergen)

Kluut

Een Kluut (Recurvirostra avosetta) in rusthouding

Knuffel Rock

Op deze rots een stelletje Jan-van-gent-en (Morus bassanus of Sula bassana) die, bij wijze van het versterken van de onderlinge band, elkaars veren aan het poetsen zijn. Het ziet er uit als knuffelen.

Papegaaiduiker

Een Papegaaiduiker (Fratercula arctica) op een van de schotse eilanden.

Ruzie├źnde Jan-van-gent-en

De grenzen van het kleine terretorium die een Jan-van-gent (Morus bassanus of Sula bassana) heeft, wordt duidelijk aangegeven.

Scholekster oppas

Scholekster (Haematopus ostralegus) met jong

Steltkluut

Steltkluut (Himantopus himantopus) met zijn extreem lange poten in de franse zoutpannen

Zwarte zeekoet

Twee zwarte zeekoeten (Cepphus grylle) waarvan een roept. Mooi zijn de rode zwempoten de de rode binnenkant van de snavel t.o.v. het zwart van de veren. Gefotografeerd aan de rand van één van de fjorden op Spitsbergen.