zaken die boven ons uit steken

Canadese Rockies

Op de achtergrond de gletsjers op de bergen met als gevolg een snel stromende rivier van smeltwater tussen de black spruce.

Ochtend in de Picos

De Picos 'd europa in Noord-Spanje, een vergeten middenhoog gebergte. Let vooral op de bergrug in de verte

Alaska Range

De bergketen waarin Mt Denali zich bevindt. Mt Denali wordt ook wel eens Mt Mckinley genoemt en is de hoogste piek (van basis gemeten tot aan te top) ter wereld. Hier komt de bergketen net onder een deken van een herfststorm uit met de paars bruine herfst kleuren van Denali National park.

Billefjorden

Een stukje Nordenskioldbreen en het Billefjord op spistbergen. s'Ochtends aan het ontbijt komt deze wolken band langzaam voorbij.

Cirque

Of keteldal. op de plek van het meertje heeft ooit een gletsjer gelegen die gevoed wordt door ijs vanuit de bergen die in een hoefijzer vorm daaromheen liggen. Kijk ook naar de afgeslepen rotsen aan de wand van het meertje om de schurende werking van het ijs te zien.

Jotunheimen

Of het huis van de Reuzen. Hier nog maar aan de rand van dit noorse gebergte en nu al imposant.

Mt Denali in fall

De Mt Denali (of zoals sommige de berg kennen: Mt McKinley) die net onder een wolkendeken vandaan komt. De Mt Denali is de hoogste berg wanneer deze gemeten wordt vanaf basis tot piek.

Mt Robson

In de Rocky Mountains van Canada ligt de 3954 m hoge berg Mt Robson. De hoogste berg van de canadese Rocky mountains versierd door haar mooie gletsjers.

Schapen in het wild

Ergens in de bergen van Montenegro aan Albanese grens, een kudde schapen, grazend op een hoogvlakte.